2-dages grundkursus i Restorativ Sanseterapi

Hvornår: Onsdag den 13. marts og torsdag den 14. marts, begge dage kl. 9.00 – 15:30

Hvor: Hvilerum, Frederiksgade 12, 2. sal, 8000 Aarhus C

Pris: 4.250,- inklusive forplejning begge dage, kompendium samt lån af udstyr

Tilmelding senest den 1. marts 2024. Tilmeld dig her.

Få redskaber til at stimulere sanserne og skabe ro

Arbejder du med mennesker, der dagligt udfordres af belastninger, smerter, træthed, kropslig og mental uro? Det kan f.eks. være mennesker der lever med en kronisk sygdom, har været igennem et længere sygdomsforløb eller mennesker med smerter, stress relaterede tilstande, inflammation, uspecifikke neurologiske symptomer, migræne, fibromyalgi og lignende. Så er en certificering i REST – metoden måske noget for dig?

Målgruppe

Kurset henvender sig til relevante sundhedsfaglige personer, der arbejder med klienter med belastninger. Det kan være fysioterapeuter, ergoterapeuter eller andet sundhedsfagligt personale, der arbejder med genoptræning og rehabilitering.

På kurset får du

 • Viden om:
  • det overvældede sanseapparat
  • de mekanismer, der spiller ind, når nervesystemet bliver “over-loadet” og stresset
  • åndedrættets funktion og indflydelse på nervesystemet
  • hvordan kroppen, følelser og adfærd hænger sammen, og hvordan kropslige, beroligende og sansemodulerende teknikker kan påvirke trivsel
 • Redskaber til at:
  • Støtte dine klienter i at håndtere belastninger i form af fx: smerter, kronisk sygdom, rehabilitering efter sygdomsforløb, træthed og spændinger
  • facilitere kroppens egne ressourcer og helingsprocessen hos dine klienter, så de kan opnå en større trivsel i hverdagen med øget evne til deltagelse i hverdagens aktiviteter
  • kunne udføre REST – metoden en-til-en eller på små hold i din praksis

Kurset tager udgangspunkt i disse metoder og referencerammer:

 • Sansemodulation
 • Klinisk aromaterapi
 • Åndedrættets betydning
 • Det overbelastede nervesystem
 • Restorativ Yoga, herunder den særlige hvileterapi

På kurset bliver du indført i den teoretiske ramme i samspil med en grundig introduktion til den korrekte udførelse af teknikkerne.  Målet er, at du får indsigt i en konkret metode, som du kan anvende i dit daglige arbejde. Du bliver certificeret i REST metoden og der udstedes kursusbevis.

Kursets undervisere:

Marie Haulrik

Marie Haulrik er restorativ yogalærer med særligt speciale i den blide Hvileterapi™ og er ophavskvinde bag Restorativ Yoga & Hvileterapi™ uddannelsen, som hun afholder i sit eget studio HVILERUM i hjertet af Aarhus, Ved siden af tilbyder hun hvileterapeutiske sessioner, hvileretræte og restorative events. Du kan læse mere om Marie Haulrik her.

Charlotte Andersen

Charlotte Andersen er privatpraktiserende ergoterapeut og arbejder med sanseterapi til børn, unge og voksne. Hun er desuden VISO specialist og underviser fagpersoner i sanseintegration. Hun driver virksomheden SPI Consult. Du kan læse mere om Charlotte her.

REST-metoden:

REST står for Restorativ Sanseterapi. Metoden er et specifikt program, der består af beroligende sansninger integreret i hvileterapi™ til klienter med længerevarende belastninger. Mennesker med disse udfordringer kan have særlig gavn af kropslige og sansemodulerende teknikker. Teknikkerne styrker fornemmelsen af egen krop, beroliger nervesystemet og øger kroppen egen evne til restitution. Samtidig vil det støtte personens mulighed for at hjælpe sig selv til at finde ro samt opnå øget mestring i hverdagen. REST er udviklet af ergoterapeut Charlotte Andersen og restorativ yogalærer Marie Haulrik. Metoden er afprøvet i et pilot-projekt i 2022 med god effekt. Rapporten er publiceret på Ergoterapeutforeningens hjemmeside i deres Vidensbank.

Rapporten kan læses her.